laupäev, oktoober 27

3. Oktoober

Niisiis, tol pimedal varahommikul hakkasime Tallinnast Peterburi poole liikuma. Reedel, 5. okt soidame juba otse Irkutskisse valja. Kahjuks ei jaa meil aega rohkem vahepeatusi teha. Eestis laks meil kauem aega ning nyyd peame 12 paevaga Venemaa labima.
Peterburg on ootustest palju ilusam linn kui arvasin. Toeliselt ilus ja uhke. 
Kaisin tana Hermitaazis veel rohkem ilu kaemas. Selline hiiglaslik hoone meenutas Versailles lossi. Vene tsaarid ja da Vinci 'Madonna Litta' nahtud, jalutasin Valatud Vere(otsetolge) kiriku juurde, veeeel ilu. See kirik sai ehitatud koha peale, kus Alexander II morvati. kiriku k6rval myyakse hirmkalleid suveniire. 
Kraanivett siin linnas ei jooda, sest torustik on nii vana. Sam sai sellest muidugi teada peale klaasitait.
Jalutasime palju ja iga hoone oli ''epic''.
Hostelis peatudes sai juba n2htud ka 6iget vene paarisuhet. siin 88bis yks abielupaar Moskvast ning oi, kuidas nad kaklesid. Istusime kanadalase ja pundi sakslastega laua taga ning meesterahvas istus ka, jube purjus, aga r22kis k6ige aburdsemat juttu eales. V6ib-olla ta lausus suvalisi inglisekeelseid lauseid, mis talle p2he tuli. Naisterahvale see seltsimine ei meeldinud, mees t6mmati niimoodi laua tagant 2ra, et t-s2rk k2rises, siis patsist kinni ning tiriti oma tuppa. Siis sai kuulda palju l6ugamist, kuigi meesterahvas tuli 15 minuti p2rast tagasi, ohkas ning soovitas meil mitte kunagi abielluda. 


Kommentaare ei ole :