laupäev, oktoober 27

6. oktoober

Olen nyyd juba 24 tundi rongis olnud. 3 paeva on veel ees. Polegi vaga hullu. Me randame nii odavalt kui saab, seega on meie piletid rotimad - 3 klass, tuntud ka kui platskart. See tahendab lahtist vagunit 54 voodiga ja 0 privaatsust. Yhes seinas on 2 narivoodit, jagatud vaheseintega, yle pisikese koridori on ylemine voodi ja all on 2 istet lauaga, mille saab öö hakul voodiks ymber teha. Meil joppas, sest jagasime 4st nurka yhe inimesega - Nikolaiga ning meie vastas olev kahene laud ja voodi oli samuti vaba.

Tahaks oudselt kypsist, aga ma magasin 20-minutilise peatuse just maha. Vaatan, kuidas nimetud joed, metsad ja jarved loputult mooda tuhisevad. Oues on varviline sygis. Eile sai kahe vagunikaaslasega nii palju turakat taotud, et on jargmise 10 aasta limiit tais. Vene keelt tuleb ka aina rohkem valja.
Magasin tana nii kaua, et olen jarje ara kaotanud. Pole aimugi kui kaugel me oleme voi ei ole. Ja Venemaa ongi nii suur ja lai, et osadel peatustel polegi nimesid, on ainult kilomeetrinumber.

Tundub, et uudis valismaalastest levib nagu kulutuli. Koik tulevad raakima ja vaatama. Kaasa arvatud tydrukud teisest klassist, kuid mitte minuga muidugi.

Kommentaare ei ole :